Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

sem tam

24. 9. 2012 19:59
Můj pohled

Při současném počtu vysokoškoláků ztratilo VŠ studium smysl.

1 0
možnosti
RK

romualda

24. 9. 2012 20:51
Re: Můj pohled

Tak řada studentů to fakt nedokončí..já jsem studoval technický směr, a v prváku skončila polovina lidí! To proto, že tam brali každého bez přijímaček, někteří tam byli úplně z jiného oboru nebo z donucení  rodičů (vzpomínám si na slova exspolužačky "na co si budu kupovat tak drahou učebnici, když tu stejně dlouho nebudu"),nebo to prostě jen zkoušeli, prodloužit si mládí. Nebo někteří neuměli naprosto nic, třeba kluk ze stavební průmyslovky vůbec neznal promítání apod. Ale bylo to v roce 2003 a je fakt, že nároky se bohužel postupně snižují...

0 0
možnosti

dva mraky

24. 9. 2012 18:36
nevim jak to kde chodi

Ale pro radu oboru plati, ze po nastupu do prace nezbytne potrebujete dalsi vzdelavani sve skole navzdory, ovsem bez te skoly byste nemeli nejmensi sanci ty nove veci pochopit a pouzivat, automaticky se pocita s tim ze uz mate docela velke vedomosti.

0 0
možnosti
L

Levicovy.Pravnik

24. 9. 2012 18:03
pane Bicane, nemáte pravdu

když jsem chtěl dálkově studovat a zvýšit si kvalifikaci, tak mě žádný zaměstnavatel nechtěl pouštět jednou týdně do školy.podel zákoníku práce na to má právo.je to překážka na straně zaměstnance.přitom jsem už byl přijat.takže nepiště,že automaticky ti,kteří nechcou studovat jsou líní.

0 0
možnosti
JPZP

Jarka Pavlíčková z Prahy

24. 9. 2012 19:00
Re: pane Bicane, nemáte pravdu

Studium je překážkou na straně zaměstnance je jen za předpokladu, že zaměstnanec studuje na žádost zaměstnavatele nebo s jeho svolením s tím, že toto studium má pomoci v dalším uplatnění u zaměstnavatele. Za předpokladu, že zaměstnanec studuje jen na základě svého rozhodnutí, nejedná se o překážku na straně zaměstnance a zaměstnavatel není povinen poskytovat zaměstnanci jakékoli výhody.

0 0
možnosti
KK

Dr.Akula

24. 9. 2012 16:50
Pane bože! Ochraňuj nás před filosofama a politologama.

To co píšete platí jenom pro místa kde není třeba žádná kvalifikace.

Děsím se toho, že by někde přijali projektanta s tím, že prokázal snahu a píli a mosty se doučí počítat sám.;-D

O medicíně nemluvě.:-/

0 0
možnosti
JS

kelner

24. 9. 2012 17:31
Re: Pane bože! Ochraňuj nás před filosofama a politologama.

Vysoká škola má vychovat absolventa, který je schopen realizovat inovace vyššího řádu. Je směšné očekávat, že nastoupí do zaměstnání a bez praktických zkušeností předvede zázrak.

0 0
možnosti
JPZP

Jarka Pavlíčková z Prahy

24. 9. 2012 16:36
Názor

S článkem nelze zcela souhlasit. Mám zkušenosti, že příliš mnoho vzdělání často škodí. Pokud zaměstnavatel požaduje středoškolské vzdělání a přihlásí se mu vysokoškolák, vezme spíše vysokoškoláka. Píle se dá prokázat i jinak než počtem absolvovaných vysokoškolských oborů. Zaměstnavatelé spíše ocení dosavadní úspěchy v zaměstnání a případné reference. Pokud k nim přijde absolvent bez praxe, má mnohem méně šancí než uchazeč s praxí. Pokud se student v průběhu studia věnoval více studiu a práci si v průběhu studia nehledal, vysokoškolské vzdělání mu je obvykle k ničemu.

0 0
možnosti
RK

romualda

24. 9. 2012 20:44
Re: Názor

Myslím, že jste chtěla napsat, že zaměstnavatel vezme radši středoškoláku, pokud se jedná o pozici, na kterou stačí maturita.

0 0
možnosti
MB

mbem

24. 9. 2012 16:26
Aneb

pokud nepřekousneš společnej záchod na kolejní chodbě, nejsi pro zaměstnavatele zajimavej. ;-D

0 0
možnosti
.Z

. Zmuda

24. 9. 2012 16:25
Tak ta poslední věta je fakt kouzelná

a proto gratuluji panu autorovi k mimořádně vyspělé naivitě.

1 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 942x
Vítězslav Bican absolvoval Masarykovu univerzitu v oborech filosofie a politologie a Vysokou školu ekonomickou v oboru podniková ekonomika a management. Následně absolvoval také doktorské studium na katedře mikroekonomie VŠE pro obor Ekonomické teorie. Od roku 2007 je výkonným ředitelem jazykové agentury Channel Crossings, kde je jeho hlavní zodpovědností rozvoj společnosti, strategické řízení a finanční management podniku. Od roku 2015 je předsedou Asociace jazykových škol. Volný čas tráví často s běžeckými botami na nohou nebo v horách.

Seznam rubrik