Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ON

Tak cyklisté to mají obráceně pro ně je spravedlivější kopec než vítr.

0 0
možnosti
AW

A69l36e61š 72W17o59l51k72e78r

30. 6. 2014 19:49

Vaše analogie kulhá na obě nohy. Odpor vzduchu roste s druhou mocninou rychlosti (nikoli lineárně). Takže proti větru vydáte víc energie než ušetříte při pohybu po větru.

Pokud jste skutečně dobrý běžec do vrchu, můžete na kilometru stoupání získat víc sekund než na seběhu. Musíte běžet rychle nahoru i dolů :-) Být o chlup rychlejší do kopce není samospasitelné.

1 0
možnosti
MM

Zkuste věnovat víc úsilí pochopit myšlenku autora, která je opravdu zajímavá než předvádění svých znalostí, které ostatně nejsou bezchybné: při stoupání sice investujete do akumulace zemské tíže a tato investice by se vám teoreticky měla vrátit při seběhu, ale protože nic - kromě perpetuum mobile - nefunguje se 100% návratností, tak seběh musí být zákonitě o hodnotu ztráty nevýhodnější. Jinak byste mohl kmitat do nekonečna na kopec do kopce na kopec do kopce na kopec do kopce a nikdo by vás nebyl schopen zastavit ani kdyby vás to mezitím přestalo bavit...

0 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 942x
Vítězslav Bican absolvoval Masarykovu univerzitu v oborech filosofie a politologie a Vysokou školu ekonomickou v oboru podniková ekonomika a management. Následně absolvoval také doktorské studium na katedře mikroekonomie VŠE pro obor Ekonomické teorie. Od roku 2007 je výkonným ředitelem jazykové agentury Channel Crossings, kde je jeho hlavní zodpovědností rozvoj společnosti, strategické řízení a finanční management podniku. Od roku 2015 je předsedou Asociace jazykových škol. Volný čas tráví často s běžeckými botami na nohou nebo v horách.

Seznam rubrik