Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J41a26n 25H50r55u88b16e22š

3. 6. 2015 10:41

Pláčete dobře, ale na špatném hrobě. Náš akreditační systém je postaven na tom, že kvalitu oboru, fakulty, školy poměřuje mimo jiné tím, zda je výuka zabezpečena dostatečným počtem docentů a profesorů. Což se vylučuje s tím, aby si docenty a profesory jmenovala škola sama, pak by ani univerzita v Horní Dolní neměla s akreditací problém. Máte pravdu, že po světě běhají i lidé otitulovaní zepředu zezadu, kteří nemají co říci, kteří své tituly získali záhadným způsobem. Bohužel i když si jich jejich kolegoví neváží, pro akreditaci je jejich titul i tak dobrý, v nouzi čert i mouchy lapá. Jedno kde titul získali a kdo jim předal jmenovací dekret.

0 0
možnosti
OU
DU

Titul a hodnost jsou přece různé věci.

0 0
možnosti
PB

Skoro všude ve světě, je "profesor" pracovní zařazení. U nás je to titul, který si je možné dát na parte, něco jako baron, hrabě apod.

To, že je dnes někdo profesor, znamená, že má dobré známé. že je členem nějaké loby apod. Být profesorem totiž neznamená ani odbornou, ani morální integritu člověka.

1 1
možnosti
OU
ZJ

Opravdu je to takové alibistické a legrační, že profesora má jmenovat prezident. Vždyť ho navrhuje jeho škola a ta by měla být garantem jeho kvalit a ne se vyhýbat té odpovědnosti.

Pokud si chtějí hrát na to, že oni jen navrhují, tak by měli unést, že ten druhý jim nebude dělat opičku když má pod to svoje jméno, vážnost a čest (bez diskuse co z toho podle koho právě prezident má).

Ono je to podobně legrační jako nezávislost akademické půdy vs. to, že bez státních peněz by si ani neškrtli

Podobně jako že si školy hrají na apolitické a přitom rozdmýchávají největší vášně.

Prezident jim dal slušnou šanci odstoupit od té nesmyslnosti jak se vyhýbají odpovědnosti za jmenování, ale oni na tom trvají, takže co tak přijmout i to, že on není jejich cvičená opice.

7 1
možnosti
JM

To, co píšete, není originální názor... Napadlo mě to už několikrát... Zasloužili by si to i ostatní, ale... co prvně dokázat minimálně totéž?

2 0
možnosti
JK

Zeman - Nezeman, "státní" profesura je nesmysl a nechápu, o co vlastně akademické obci na trvání této zhůvěřilosti jde; profesor UK má získat tento titul na této univerzitě a má být profesorem této univerzity;

3 1
možnosti
RC

a proc Vam to vadi, kdyz se Vas to netyka?

1 1
možnosti
JN

Celkem chápu váš pohrdavý postoj k profesorům a jistě i absolventům regionálních vysokých škol.

A proč tedy zdůrazňujete, že jste studoval v Brně?  A co vlastně politologii?

4 0
možnosti
VV

To titulovani je porad jeste pozustatek Monarchie. Tusim, ze preziva uz jen v Rakousku, Cesku a Slovensku.

3 3
možnosti

Profesory mají na celém světě. V tomhle směšujete jablky s hruškami.

2 0
možnosti
VK

Kolik je třeba zpruzených prezidentů na zrušení jedné tradice, která nikomu nevadí?

2 2
možnosti
VV

Kolik svepravnych volicu je treba k nezvoleni zpruzeneho prezidenta?

2 1
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 942x
Vítězslav Bican absolvoval Masarykovu univerzitu v oborech filosofie a politologie a Vysokou školu ekonomickou v oboru podniková ekonomika a management. Následně absolvoval také doktorské studium na katedře mikroekonomie VŠE pro obor Ekonomické teorie. Od roku 2007 je výkonným ředitelem jazykové agentury Channel Crossings, kde je jeho hlavní zodpovědností rozvoj společnosti, strategické řízení a finanční management podniku. Od roku 2015 je předsedou Asociace jazykových škol. Volný čas tráví často s běžeckými botami na nohou nebo v horách.

Seznam rubrik