Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

No s tím vzděláním - problém je v tom, že např. u vysokoškolského vzdělání momentálně není zcela jasné, jaký má být jeho hlavní účel. Zda dobrá příprava na budoucí povolání, udělení VŠ titulu nebo obecný cíl zvyšování vzdělanosti lidí, bez ohledu na míru uplatnění získaných poznatků v praxi. To potom také souvisí s tím, co chápeme pod pojmem "kvalita školy" a také způsob financování té školy. Pokud chci po studiu dělat nějakou vysoce kvalifikovanou práci, pro kterou VŠ potřebuji (např. lékař), jde mi o to naučit se to co nejlépe, protože to budu potřebovat. Pokud jde jen o získání titulu (např. jsem učitel nebo městský strážník a musím mít doplněný Bc titul), nebo chci dělat zaměstnání, na které VŠ prakticky není vůbec potřeba, ale zákonem je titul předepsán (např. audit), pak je úplně jedno, co se tam v té škole dozvím. Pokud je moje hobby např. filozofie nebo historie a chci se něco dozvědět jen kvůli sobě, můžu jít na univerzitu a pak mě velmi zajímá, co se tam dozvím, a klidně bych za to i platil školné...

0 0
možnosti
RV

Svoje děti mile rád podpořím při jejich vzdělávání, ale ruku na srdce, pokud si vyberou filosofii, politologii, či jiný podobný švindlkurz, jež je v nabídce přehršel, tak z toho nebudu zrovna odvázanej a rozhodně se jim to pokusím vymluvit.

1 0
možnosti
RC

Tady ma nekdo (vykony reditel jazykovky) problem sehnat klienty..... je to pro nej tezsi, nez pro uverove spolecnosti.

1 0
možnosti
Foto

Vzdělání je velmi důležité.  Tak důležité, že by ho neměl organizovat stát.

0 0
možnosti
Foto

J31a17k56u96b 74R48o51t83h

24. 9. 2015 13:15

Správně. Na vás je vidět, kam to vede! ;-D

0 0
možnosti
Foto

J56a66k81u21b 90R33o23t37h

24. 9. 2015 13:05

Z duše mi hovoříte. Díky.R^

0 0
možnosti
JH

Dnes si rodiče pro své děti přejí asi raději továrnu, nebo dílnu, z té je jen tak zaměstnavatelé nepropustí. Řemeslo má zlaté dno, ale vysokoškoláků je jako malých myší a práci neseženou.

0 0
možnosti
RC

to Vam rikaji v tovarne na motivacnim skoleni? Vzdyt je to nesmysl. Minimalne pro vetsinu oboru.

0 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 942x
Vítězslav Bican absolvoval Masarykovu univerzitu v oborech filosofie a politologie a Vysokou školu ekonomickou v oboru podniková ekonomika a management. Následně absolvoval také doktorské studium na katedře mikroekonomie VŠE pro obor Ekonomické teorie. Od roku 2007 je výkonným ředitelem jazykové agentury Channel Crossings, kde je jeho hlavní zodpovědností rozvoj společnosti, strategické řízení a finanční management podniku. Od roku 2015 je předsedou Asociace jazykových škol. Volný čas tráví často s běžeckými botami na nohou nebo v horách.

Seznam rubrik